Over de stichting

Why

Ieder kind verdient een cadeau van de Sint.

Wij geloven dat geen kind uitgesloten mag worden tijdens een nationaal feest zoals het Sinterklaasfeest. We zorgen op een duurzame manier met liefde en aandacht dat kinderen die opgroeien in (verborgen) armoede ook worden gezien en een cadeau krijgen van de Sint.

How

Onze principes en kernwaarden.

We doen het vanuit ons hart
We zorgen voor sociale impact
We doen het samen
We doen het duurzaam
En het hart van de stichting bestaat uit onze bevlogen vrijwilligers

We houden van helpen. We werken op een actieve en ondernemende manier. We doen! Onze motto’s zijn: "Kan niet bestaat niet" en "Zeggen wat je doet en doen wat je zegt". En we staan voor inclusie en participatie. Ieders kracht kan bijdragen aan de stichting.

Hart

Alles wat we doen komt uit een warm hart. We doen het met passie, onvoorwaardelijk en met oog voor detail. Met liefde wordt er gegeven: in geld, in tijd, in materialen, in natura en in aandacht.

Sociale impact

Het draait om een feest en dat begint bij ons pakhuis. We werken in een open vertrouwde omgeving in een gemoedelijke sfeer, waar het draait om verbinding. Mensen voelen zich welkom. Werken bij de stichting heeft op iedereen een (andere) waardevolle impact.

Samen

We kunnen het alleen samen met bevlogen vrijwilligers, donateurs, vaste partners en onze intermediairs. We gaan voor een sterke waardeketen. Iedere stap in het proces voegt waarde toe en samen realiseren we ons doel.

 • Vrijwilligers: het energieke kloppend hart van de stichting zijn onze vrijwilligers die naast het mooie werk ook veel positiviteit, saamhorigheid en betekenis ervaren door het werk. "Being kind is cool" is niet voor niks onze slogan.
 • Intermediairs: naast de zakelijke partners in alle processen, zijn onze maatschappelijke partners, de intermediairs, de sleutel om te zorgen dat de cadeaus bij de juiste kinderen / gezinnen komen.

Duurzaam

 • We gaan voor een circulaire werkwijze in alle processen. Van het inzamelen van ‘als nieuwe’ cadeaus tot het redden van snoepgoed tegen voedselverspilling en overtollige voorraden speelgoed en boeken. Alle donaties die we niet kunnen gebruiken, doneren we verder.
 • We gaan voor de lange termijn, totdat armoede in de feestmaand december niet meer zorgt voor sociale uitsluiting en kinderen geen cadeau krijgen.
 • We werken efficiënt en toekomstgericht en daar worden onze processen continu op aangescherpt.

Iedereen in de keten deelt onze kernwaarden en gaat samen met ons op missie

What

Proces: Inzamelen, pakket maken, feestelijk inpakken, verspreiden via intermediairs naar het kind in armoede.

In zes stappen van Sint naar kind:

 1. Cadeaus inzamelen en sorteren
 2. Cadeaupakket samenstellen
 3. Cadeaus inpakken
 4. Cadeaupakketten verzamelen
 5. Transport naar onze intermediairs
 6. Uitpakken!
6 stappen

Hoe het begon

Het verhaal van Esther Blom, oprichtster en directeur van de stichting.

Wie zijn wij

Een team van ruim 85 bevlogen vrijwilligers is het hele jaar dagelijks in de weer om Sinterklaasavond voor de doelgroep mogelijk te maken.

Wat we doen

We hebben een missie en die is heel simpel: ieder kind verdient een cadeau op 5 december. Maar wat komt daar allemaal bij kijken?

Waar komen we in actie

De stichting is actief in verschillende regio's en groeit hard.

ANBI en jaarverslagen

Alle informatie over onze activeiten en Stichting overzichtelijk op een rij.

Maatschappelijke partners

Stichting Sintvoorieder1 helpt kinderen individueel. Wij werken van het begin af aan samen met maatschappelijke organisaties.

Newsletter

Meld je aan voor de nieuwsbrief