Hoe het begon

Hoe het begon

In 2010 besloten Karin en ik om speelgoed in te zamelen om een aantal kinderen in een opvanglocatie in Voorburg van het Leger des Heils een mooi Sinterklaascadeau te geven. Wij zagen zelf op onze kinderverjaardagen de stapels cadeaus groeien en realiseerden ons dat veel speelgoed -ongebruikt- in de kast verdween. Ook werden wij geïnspireerd door het "schoenmaatje" project van Edukans. We riepen al onze vrienden en familie op om eens goed in hun kast te kijken, en al het nieuwe en "zo goed als nieuwe" speelgoed te schenken aan deze kinderen.

Dat iedereen gehoor gaf aan onze oproep was heel bijzonder. Mijn huis stond binnen een mum van tijd vol met nieuw en bijna nieuw speelgoed en vanuit mijn woonkamer co├Ârdineerden we dit project. We organiseerden inpakavonden waar vrienden en familie kwamen helpen met het sorteren en inpakken van de cadeaus op leeftijd. De avond voor Sinterklaas brachten we zelf alles naar het Leger des Heils in Voorburg. Onze eerste locatie waar wij cadeaus aan doneerden.

De daaropvolgende jaren hebben we dit doorgezet. De warmte en liefde die we ontvingen van de mensen die cadeaus kwamen brengen, het enthousiasme van de mensen die meehielpen, maar ook de verhalen die we hoorden hoe blij de kinderen in deze instellingen, tehuizen en thuis waren met hun Sinterklaascadeaus. Dit heeft ervoor gezorgd dat we in 2012 onze inzameling de naam 'Sintvoorieder1' hebben gegeven.

We konden in dat jaar onze inzameling uitbreiden met een tweede regio naast Den Haag, namelijk Spakenburg/Amsterdam. Sinds dat jaar zijn wij enorm gegroeid, ook door een samenwerking aan te gaan met de voedselbank Haaglanden. We konden nog meer kinderen bereiken. Sinds 2013 zijn we dan ook officieel een stichting met een ANBI status.

Binnen een paar jaar konden wij in totaal 5500 kinderen blij maken met een Sinterklaascadeau en in het jaar 2018 waren het 6700 kinderen. Sindsdien groeien wij elk jaar enorm en in 2022 zullen we maar liefst 22.500 kinderen kunnen verrassen.

In 2018 zijn wij gestart in een nieuwe regio: Rotterdam. Maar onze ambitie stopt hier niet. In de toekomst willen we nog meer kinderen in Nederland bereiken.

Het belangrijkst voor Sintvoorieder1 is dat alle kinderen in Nederland meetellen en gezien worden. Wij zijn als stichting trots op ons Haags vrijwilligerskeurmerk. Hoe fijn is het om mensen te kunnen motiveren om zoveel meer voor een ander te kunnen betekenen door het doen van vrijwilligerswerk.

Wij zijn er trots op dat wij daaraan kunnen bijdragen en wij zijn ons warme netwerk enorm dankbaar voor hun steun de afgelopen jaren.

Wil jij ons meehelpen om zoveel mogelijk kinderen een Sinterklaascadeau te geven? Kijk op onze site voor meer informatie over wat je als bedrijf/instelling of particulier kan doen.

Hartelijke pepernoot, Esther Blom

Newsletter

Meld je aan voor de nieuwsbrief