Wat we doen

Wat we doen

Onze missie

Stichting Sintvoorieder1 zet zich in juist in de december maand de effecten van armoede op kinderen te verminderen, omdat elk kind recht heeft op een fijn Sinterklaasfeest. We realiseren dit doel primair door het verstrekken van Sinterklaas cadeaupakketten, bestaande uit nieuwe en 'als nieuwe' cadeaus, aan ouders via hulporganisaties in Nederland. We werken met een team van betrokken en enthousiaste vrijwilligers in samenwerking met een groot netwerk van partners.

Onze visie

Stichting Sintvoorieder1 geeft kinderen die opgroeien in zichtbare en verborgen armoede een Sinterklaascadeau. Onze stichting zet zich in voor ieder kind in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Wij vinden dat elk kind in Nederland meetelt en dat het Sinterklaasfeest toegankelijk moet zijn voor elk gezin.

Doelstellingen

2020
10.000
(uiteindelijk 10.333)

2021
15.000
(uiteindelijk 15.506)

2022
22.500

Hoe werkt Sintvoorieder1?

Stichting Sintvoorieder1 kan bestaan dankzij de inzet van de vele vrijwilligers en de giften (zowel financieel als in natura) van bedrijven en particulieren. Geld is vooral nodig voor het kopen van de cadeaus voor kinderen tussen de 8-18 jaar en verder om alles geregeld te krijgen. Daar komen vaste kosten bij kijken om de organisatie draaiende te houden. Het gaat hierbij om huisvestings-, logistieke en kantoorkosten (hoewel er veel gesponsord wordt in natura).

Sintvoorieder1 onderscheidt zich door nieuwe en 'als nieuwe' cadeaus in te zamelen en te doneren. Kinderen ontvangen soms dezelfde cadeaus dubbel, of hebben speelgoed dat bijna niet is gebruikt en 'zo goed als nieuw' is. Ook veel bedrijven hebben voorraden die wij kunnen gebruiken als cadeau: zoals relatiegeschenken of goede producten met een kleine, vrijwel onzichtbare, beschadiging. Wij willen met Sintvoorieder1 bijdragen aan een circulaire economie en onnodige verspilling voorkomen.

We reiken in 2022 22.500 tot 25.000 cadeaupakketten uit voor een positieve Sinterklaasbeleving, inclusie en participatie voor de kinderen in de maatschappij en ontlasting van de ouders. De cadeaupakketten die we uitreiken hebben een waarde van €25,- .

In de pakketten zit:

  • een hoofdcadeau (speelgoed)
  • een (lees)boek of stripboek
  • een knuffel voor kinderen tot en met 8 jaar
  • een gadget
  • iets te knutselen
  • een gedicht (vanaf 6 jaar)

In de tiener pakketten zit:

  • hoofdcadeau (gadget)
  • boek/stripboek
  • toiletartikelen/make-up
  • snoepgoed en gedicht

Vanaf de leeftijd van 3 jaar voegen wij snoepgoed toe.

Newsletter

Meld je aan voor de nieuwsbrief