Inzamelactie Sintvoorieder1 op Radio West en lokale omroepen

Omdat ieder kind een cadeau verdient op 5 december!

Vanaf maandag 14 november staan de uitzendingen bij diverse omroepen vijf dagen lang in het teken van de inzamelactie Sintvoorieder1. Tijdens de actieweek worden cadeaus ingezameld voor kinderen die anders geen cadeau zouden krijgen met Sinterklaas; kinderen die in (verborgen) armoede opgroeien. Dat gaat in de grote steden om een op de negen kinderen! Stichting Sintvoorieder1 verzorgt pakketten voor kinderen van 0 tot 18 jaar en zorgt dat deze bij de juiste kinderen terecht komen. De cadeaus worden ingezameld via de actie bij de omroepen Sleutelstad (Leiden), Studio Alphen (Alphen aan den Rijn en omgeving), Den Haag FM (Den Haag), de lokale omroep van de Bolllenstreek Bo en Radio West. De actie wordt in samenwerking met de Stichting Sintvoorieder1 door Omroep West geïnitieerd. De doelstelling van de actie is om in vijf dagen 20.000 cadeaus in te zamelen.

Meerdere omroepen voeren actie: doneer ook!

Radio West en meerdere lokale omroepen in Zuid-Holland voeren vijf dagen lang actie voor Stichting Sintvoorieder1. De omroepen Studio Alphen, Sleutelstad, Bo, Den Haag FM en Radio West slaan de handen ineen om 20.000 cadeaus in te zamelen voor kinderen die in (verborgen) armoede opgroeien.

Op diverse locaties in Zuid-Holland kunnen cadeaus worden gedoneerd voor de actie. Kijk op deze pagina voor een overzicht van alle donatiepunten.

Doel: 20.000 cadeaus

De te doneren cadeaus zijn voor kinderen van 0 tot 18 jaar, met een waarde van maximaal 25 euro. De cadeaus moeten nieuw of als nieuw zijn en je hoeft deze niet in te pakken, zodat Stichting Sintvoorieder1 hiervan mooie pakketten kan samenstellen. Je vindt hier een checklist voor als je een cadeau wilt doneren. Deze worden door tussenkomst van maatschappelijke partners, zoals de Voedselbanken en (crisis)opvanghuizen, aan kinderen uitgereikt die normaal gesproken geen cadeau op 5 december zouden ontvangen.

Het doel is om met de gezamenlijke actie 20.000 cadeaus in te zamelen. Help je ook mee? Luisteraars worden opgeroepen om zelf te komen doneren, maar natuurlijk kunnen zij ook zelf deelacties organiseren bijvoorbeeld door cadeaus in te zamelen bij de sportclub, de muziekvereniging of onder collega's. Ook voor bedrijven is het mogelijk om in de uitzending cadeaus te komen doneren.

Omroep West

Deze actie is geïnitieerd door Omroep West, die als regionale omroep de regierol neemt om samen met Stichting Sintvoorieder1 en de samenwerkende omroepen de actie tot een succes te brengen.

Naast deze actie werken Omroep West en genoemde lokale omroepen al jaren nauw samen in de dagelijkse nieuwsvoorziening in de regio. Meer is te lezen op deze webpagina over het Regionaal Nieuws Netwerk.Radio West

Newsletter

Meld je aan voor de nieuwsbrief