Hulpsinten van Sintvoorieder1 willen mooi cadeau voor 30.000 kinderen

LEIDSCHENDAM-VOORBURG - Zo'n 22.500 heel blije kinderen door een cadeautje van Sinterklaas. Dankzij de inzamelingsactie van stichting Sintvoorieder1 wisten duizenden kinderen vorig jaar dat de Sint hen niet vergeten was. De doelstelling van de veertiende editie dit jaar is dat 30.000 kinderen die opgroeien in armoede een cadeaupakket van Sinterklaas ontvangen. Met tientallen vrijwilligers klonk zaterdag het officiële startschot van deze inzamel- en inpakactie.

Meerdere omroepen voeren actie: doneer ook!

Veertien jaar geleden begon het met 250 schoencadeautjes die Sintvoorieder1-oprichter Esther Blom samen met twee vriendinnen afleverde bij het Vliet en Burgh-kindertehuis in Voorburg. Maar die actie is ondertussen een stuk groter geworden. 'We hebben nu al voor 12.000 kinderen cadeaupakketten ingepakt', vertelt Esther Blom. 'Heel soms denk ik wel: waar ben ik aan begonnen, want met een basisteam van 75 vrijwilligers is het inmiddels een flinke organisatie geworden. Maar ik word altijd weer enthousiast als ik al het speelgoed om me heen zie dat we kunnen inpakken en uitdelen', gaat ze verder.

'Voor het inpakken hebben we heel veel extra vrijwilligers nodig', vertelt de oprichter van Sintvoorieder1. 'Tot en met 15 oktober kun je jezelf op onze site aanmelden als vrijwilliger', legt Blom uit. Gelukkig melden de vrijwilligers zich massaal aan. 'Een collega vertelde mij dat het aantal inschrijvingen bij ons sneller verloopt dan de kaartverkoop van ABBA, want wij zaten al binnen één dag vol', lacht de oprichter. 'Vanaf dinsdag starten we echt met de grote inpakactie en we verwachten daarvoor in de komende maanden meer dan duizend vrijwilligers in ons pakhuis'. Meer is te lezen op deze webpagina van Omroep West.

Check hier het filmpje.Radio West

Newsletter

Meld je aan voor de nieuwsbrief