Hartverwarmend, ruim 31.000 kinderen blij

Hartverwarmend, ruim 31.000 kinderen blij

Het jaar zit erop! Een warm hart, blije kinderen en nog veel werk aan de winkel in ons komend jubileumjaar 2024. Om het jaar af te sluiten hebben we dit bericht naar de media gestuurd.

Persbericht

Den Haag, 23 December

Ruim 31.000 kinderen dit jaar blij gemaakt door Sintvoorieder1

Stichting Sintvoorieder1 zet zich in 2023 voor het 14e jaar in om kinderen uit gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank, of die opgroeien in moeilijke omstandigheden, een Sinterklaascadeaupakket te geven. Dit jaar heeft Sintvoorieder1 ruim 31.000 kinderen blij kunnen maken.

Sinterklaas komt helaas niet bij iedereen langs. Voor kinderen die opgroeien in (verborgen) armoede is het niet vanzelfsprekend dat Sinterklaas langskomt met een cadeautje. Sintvoorieder1 vindt dat niemand dit kinderfeest mag missen. Gelukkig delen heel veel mensen deze mening. Elk jaar moeten nog meer gezinnen een beroep doen op de stichting voor een Sinterklaascadeaupakket. Dit jaar ontving Sintvoorieder1 ruim 35% meer aanvragen dan vorig jaar.

Ieder kind verdient een cadeau van de Sint

In de afgelopen jaren heeft de stichting Sintvoorieder1 elk jaar meer cadeaupakketten verspreid in heel Nederland met de grootste aantallen in de regio’s Haaglanden, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. Dat er behoefte is aan de stichting blijkt wel uit het feit dat er dit jaar maar liefst ruim 31.000 kinderen een cadeaupakket hebben ontvangen. Het aantal mensen dat afhankelijk is van de voedselbank stijgt en door een intensievere samenwerking met gemeenten kunnen meer kinderen bereikt worden voor een Sinterklaascadeaupakket.

Hartverwarmende reacties

De reacties die de stichting ontvangt van organisaties en ouders/verzorgers zijn hartverwarmend.

  • “Sommige gezinnen hebben spontaan toch een pakjesavond georganiseerd, waar het anders niet gebeurd was. Ontzettend bedankt! We hebben heel veel kinderen super blij gemaakt. De pakketten waren zo passend bij de leeftijd en interesse van de kinderen. Super bedankt nogmaals! (Leger des Heils)
  • “Vorige week vertelde nog een jongetje uit groep 4 (hij heeft nog een broertje van 5 jaar) dat mama een brief had gehad van sinterklaas dat sinterklaas zo druk was en daarom dit jaar niet bij hun kon komen maar dat ze op school wel een cadeautje zouden krijgen... echt hartverscheurend.... die kon ik nog even aanmelden bij sintvoorieder1 dus ze hebben toch wat gehad”
  • “Namens de kinderen, ouders en …Bewind een groot dankjewel voor de schitterende pakketten die er zijn ontvangen! Geweldig dat er een stichting en vrijwilligers is die aan de kleine mensjes denkt!”
  • “Wil graag iedereen bedanken die zich heeft ingezet voor de sint cadeautjes voor onze pupillen. De reactie ware mega leuk vanuit eenieder, wat een leuke reacties heb ik gekregen. De kindjes waren zooooo blij, leuk om dit voor ze te kunnen doen. Nogmaals dank je wel allemaal!” (Jeugdzorgwerk)
  • “Bedankt voor de cadeaus die wij hebben gekregen. De kinderen waren blij met het cadeautjes die ze van jullie kregen. Bedankt dat jullie aan de kinderen denken die minder middelen hebben. Kinderen die het ook verdienen om gelukkig te zijn, ongeacht de economische situatie die zij thuis hebben”.
  • “Vanochtend cadeaupakket gebracht bij mijn cliënt, ze was heel erg ontroerd dat ze cadeautjes heeft om haar kinderen te geven”.

In het pakhuis van Sintvoorieder1 aan de Appelgaarde in Voorburg wordt met een groot team van vrijwilligers het hele jaar hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het Sinterklaasseizoen. In 2024 bestaat de stichting 15 jaar en roept mensen en organisaties actief op om donaties te doen. Dit kan zowel financieel als door het schenken van cadeaus.Hartverwarmend, ruim 31.000 kinderen blij

Newsletter

Meld je aan voor de nieuwsbrief