Start een actie

Vertel het verhaal van Sintvoorieder1

Wil jij ook iets doen om samen met je vrienden of familie in te zamelen voor Sinterklaascadeaus voor kinderen die opgroeien in (verborgen) armoede? Wat gaaf dat je dat doet. Want voor de 22.500 Sinterklaascadeaupakketten die we dit jaar leveren, hebben we veel speelgoed, snoepgoed én financiële middelen nodig. Scroll naar beneden voor ideeën voor leuke acties.

financiële actie

Heb je een actie gedaan waarmee je geld hebt opgehaald? Als je het leuk vindt, kan je een cheque bij ons in het pakhuis komen overhandigen. Wij kunnen hiervan dan een leuke foto op social media plaatsen, die jij dan weer door kunt sturen. Wil je liever anoniem blijven, dat kan uiteraard ook. Je kunt je cheque langsbrengen tijdens openingstijden of maak een aparte afspraak om je donatie te doen via info@sintvoorieder1.nl. Je kunt via onderstaande QR code het geld storten op onze rekening.

QR

Cadeau-actie

Wij leveren cadeaupakketten aan kinderen van 0 tot 18 jaar. Dit betekent dat we een heel brede behoefte hebben aan artikelen om in onze pakketten te doen. Afhankelijk van de leeftijdsgroep bevatten al onze pakketten snoepgoed, leesboeken, knuffels, spelletjes, knutselspulletjes en natuurlijk speelgoed. Voor de wat oudere doelgroep zoeken wij ook drogisterij artikelen zoals lekkere doucheschuim, geurtjes of haargel.

Je kunt de cadeaus bij ons in het pakhuis komen brengen. Als je het leuk vindt kunnen wij hiervan dan een leuke foto op social media plaatsen, die jij dan weer door kunt sturen. Wil je liever anoniem blijven, dat kan uiteraard ook. Je kunt je donatie langsbrengen tijdens de openingstijden of maak een aparte afspraak om je donatie te doen via info@sintvoorieder1.nl.

Tips voor acties

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Geen nood! Wij hebben een paar ideeën die andere bedrijven hebben gebruikt voor je uitgewerkt, zodat je alleen maar hoeft te kiezen en uit te werken naar jouw wens en situatie. Kijk hieronder voor de voorbeelden en handige downloads met ons logo, een video, posters en flyers die jouw actie kunnen ondersteunen.

Maak een boekentoren in je woonkamer of aula

Vraag je vrienden en familieleden om een nieuw kinderboek te kopen en deze mee te nemen op een verjaardag die je binnenkort viert. Zoek een mooie plek uit in de woonkamer en stapel de boeken op elkaar (voorzichtig natuurlijk, je wil niet dat ze beschadigd raken). Zet er een meetlat naast en houd bij hoeveel meter kinderboek je verzameld hebt of leg je doel op het kortste of langste familielid. Dit levert erg leuke foto's op en een boek is een vast onderdeel van elk cadeaupakket.

Tip: deze actie kan je ook heel goed in de klas of met de hele school opzetten!

Vul je eigen pakjesboot

Zet op een zichtbare plek in je school een opblaasboot neer en vraag de juffen, meesters en kinderen een cadeautje te kopen en dat in de boot te doen. Zo vullen jullie je eigen pakjesboot. Je kunt hier eindeloos op variëren, het levert sowieso ontzettend leuke foto's op. Bijvoorbeeld door een thema voor de cadeaus te kiezen dat bij jouw school past.

Tip: je kunt de opblaasboot ook vervangen door een cadeautafel of grote juten zak en die in de gang of aula zetten

Doneer je schoolnaam of motto in chocoladeletters

Stel je eigen schoolnaam of motto van chocoladeletters samen. Ook hier kan je eindeloos variëren. Vraag bijvoorbeeld elke klas om de eigen leerlingen namen te doneren. Of kies samen een regel uit een Sinterklaasliedje en doneer dat.

Tips: tel de letters uit, want je komt al snel aan heel veel letters. Zorg dus dat het past bij de grootte van je organisatie ("Sinterklaas Kapoentje, gooi wat in mijn schoentje" is 42 letters!). Zorg voor een manier waarop mensen kunnen aangeven welke letter ze meenemen, zodat je niet allemaal S'en hebt.

Of maak het jezelf makkelijk!

Ga jij het verhaal van Stichting Sintvoorieder1 vertellen of heb je zelf een leuk idee? We horen graag van je!

Ik wil het verhaal vertellen: