Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen


Komen mijn kinderen in aanmerking voor een Sinterklaascadeaupakket?

Stichting Sintvoorieder1 maakt cadeaupakketten voor kinderen die opgroeien in (verborgen) armoede. We hanteren enkele voorwaarden voor het aanvragen van een cadeaupakket voor kinderen. Alleen instanties of intermediairs kunnen cadeaupakketten aanvragen voor hun cliĆ«nt(en). 


Wat kost het om een Sinterklaascadeaupakket te krijgen?  
Als je behoort tot onze doelgroep, zul je het pakket kosteloos ontvangen via een van onze maatschappelijke partners. 


Ik wil graag speelgoed doneren. Wanneer is iets geschikt om te doneren?

Als je twijfelt of het speelgoed goed genoeg is om te doneren, bekijk dan onze checklist en volg de stappen. Het speelgoed, de spelletjes en puzzels zijn compleet en is niet beschadigd. Het heeft geen vlekken en/of duidelijke gebruikssporen. 

Is het niet goed genoeg om door te gaan voor nieuw, maar nog wel goed om mee te spelen? Breng het dan naar onze partners van de weggeefwinkel van het Vadercentrum in Laak of de stichting Escamp voor vrouwen. Ook kan je het speelgoed doneren bij een goed doel of kringloopwinkel bij jou in de buurt. Zij zorgen dat je gebruikte speelgoed bij kinderen belandt die dit anders niet zouden krijgen.

Moet ik de cadeaus die ik doneer alvast inpakken? 

Omdat we alle donaties zelf grondig controleren en sorteren is het niet nodig de cadeautjes vooraf in te pakken. 

Let op: gelieve spelletjes- en puzzeldozen niet met plakband dicht te plakken. Dit beschadigt onnodig de doos. Wil je het bij elkaar houden? Gebruik een elastiekje of recycle een boodschappentasje. 


Waar kan ik mijn cadeaus naartoe brengen?
Je kunt je cadeaus brengen naar ons pakhuis in Leidschendam tijdens de openingstijden. Je kunt ook wachten tot de grote actie die wij vanaf half november zullen houden met onze partners van de lokale media in den Haag. Houd ons in de gaten, of meld je aan voor de nieuwsbrief, om te horen waar en wanneer de actie zal zijn.

Kan ik cadeaus laten bezorgen bij het pakhuis? 

Dat kan zodra wij zijn verhuisd naar een nieuw pakhuis. Het adres wordt dan op de website bekend gemaakt. 


Ik wil wel helpen, maar heb niet veel tijd. Kan ik toch bijdragen?
Zeker kan je helpen! Van september tot en met eind november kan je je inschrijven om een avond of weekenddag te komen helpen als pakhuismedewerker in ons pakhuis. Ook zoeken wij regelmatig vrijwilligers die specifieke thema's op willen pakken. Dit kan vaak vanuit huis en in een paar uur per maand. Kijk hier voor onze huidige vacatures.


Wat verdienen jullie hieraan?
De stichting Sintvoorieder1 wordt op dit moment volledig gerund door vrijwilligers. Onze vrijwilligers ontvangen hiervoor geen betaling of vergoeding.

Newsletter

Meld je aan voor de nieuwsbrief